Suomen Taikurit Ry

Suomen Taikurit Ry on Suomen suurin ja aktiivisin taikuriyhdistys. Järjestämme säännöllisesti kilpailuja ja seminaareja, sekä viikottaisia tapaamisia taikurikolleegoiden kesken.

Yhdistyksen jäseneksi ovat tervetulleita niin ammattitaikurit, kuin myös muut taikuuden harrastajat.

Suomen Taikurit Ry:n Nettilehti ilmestyy jäsenten sähköpostilaatikkoon noin neljä kertaa vuodessa. Lehdessä on uutisia tapahtumista, taikatemppuja ja muita mielenkiintoisia artikkeleita.

Yhdistyksen syntytarina

Mennään ajassa taaksepäin vuoteen 1972: Poliittinen skandaali Watergate järkyttää, ilmastonmuutosta epäillään ja Kummisetä pyörii leffateattereissa.

Täällä Suomen Taikuriklubi, jonka puheenjohtaja on Lasse Tiilikainen, on Taikapiirin kanssa Suomen tunnetuimpia taikuusyhdistyksiä. Mutta! Draama luikertelee tarinaan, kun Kari Salmi päättää hakeutua puheenjohtajaksi. Mainittakoon, että Tiilikaisen ja Salmen välit ovat erittäin kireät. Molemmat ovat hyvin päättäväisiä ihmisiä, ja kaksi on liian monta. Suuren taistelun jälkeen Kari Salmi valitaan uudeksi puheenjohtajaksi ja Tiilikaiselle riittää. Hän tiedottaa eroavansa Suomen Taikuriklubista ja perustavan uuden yhdistyksen ja he, ketkä haluavat, saavat seurata häntä. Hän poistuu huoneesta dramaattisesti.

Muutama silloinen nuorukainen seuraa: Kari Levelä, Timo Saikkonen, Timo Jurva ja Olavi Vainionpää. He kokoontuvat Hankkijan kulman kabinettiin, tilaavat kahvia ja voileivät. Tehtävänä on yhdistyksen perustaminen. Tiilikaiselle on hyvin tärkeää nuoret taikurit, joten tavoitteena on tukea nuoria. Toinen tavoite, joku kumpuaa ensimmäisestä, on avoimempi tiedonjakaminen. Tähän aikaan tietoa omitaan ja salataan, reviiristä kilpaillaan, katkeroidutaan ja alkoholisoidutaan. Tiedon jakaminen sekä nostaa yleistä tasoa, että luo yhteisöllisyyttä. Taikaritarit ry putkahtaa maailmaan ja sen pituinen se. Suomen Taikuriklubi sammuu pian tämän jälkeen…

Historia

Suomen Taikurit perusti vuonna 1972 Lasse Tiilikainen, Timo Jurva, Kari Levelä, Olavi Vainionpää sekä Timo Saikkonen. Nimi oli tuolloin Taikaritarit ry ja yhdistys sai nopeasti suuren suosion ja oli jo silloin suopeakatseinen varsinkin junioritaikureita kohtaan. Yhdistykseen oli “helppo” liittyä ja siellä vallitsi kotoinen tunnelma, kun taas monissa muissa sen ajan taikuriklubeissa saattoi olla hyvinkin sisäänpäin lämpeävä tunnelma.

Jo 70-luvulla Suomen Taikurit alkoivat järjestää SM-kilpailuja junioreille ja juniorityö oli silloin muutenkin hyvin vahva osa yhdistyksen toimintaa. Ensimmäisen kilpailun voitti Raimo Patronen ja hopeaa vei Kari Levelä. Kilpailun huomionarvo oli melkoinen, sillä mm. Ilta-Sanomat teki aiheesta aukeaman jutun ja kotkalainen Eteenpäi –lehti hehkutti asiaa useammallakin sivulla.

Kilpailuja järjestettiin hotelleissa, kouluissa ja missä milloinkin, mutta 1980-luvulla tuli tavaksi järjestää junioritaikureiden SM-kilpailut Kouvolassa, joka toinen vuosi, Kouvolan Taikapäivien yhteydessä. Kouvolan taikapäivät ovat suuri Suomalainen taikatapahtuma jota isännöi Markku Purho.

Lasse Tiilikainen toimi monta vuotta yhdistyksen puheenjohtajana, mutta 80-luvun loppupuolella valtikka siirtyi nuoremmille. Taikaritareiden puheenjohtajina ovat olleet Tiilikaisen lisäksi mm. Pekka Gunst, Seppo Puolakka ja Dominicus Björkstam. Vuosina 1998-2016 puheenjohtajana toimi Kim Wist. Vuosina 2017-2019 puheenjohtajana toimi Miika Pelkonen. Tällä hetkellä yhdistyksen puheenjohtaja on Markus Tervo.

Tilitiedot

Yhdistyksen tilinumero jäsenmaksuja, kannatusjäsenmaksuja sekä lahjoituksia varten on: Suomen taikurit ry, Ålandsbanken FI20 6601 0001 1995 87.